Piškotki

Spletna stran www.sorting-plus.si uporablja piškotke. S piškotki vas osebno ne identificiramo. Uporabljamo jih samo za boljše delovanje spletišča. Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da spletno mesto www.sorting-plus.si nastavi piškotke na vaši napravi.

Kaj so piškotki?

Piškotki so manjše besedilne datoteke, ki jih obiskano spletno mesto shrani v napravo (računalnik, mobilnik, tablica itd.) z namenom prepoznavanja teh naprav. Shranjevanje piškotkov je pod nadzorom brskalnika.

Zakaj naša spletna stran potrebuje piškotke?

Glavni namen piškotka je, da (našemu) spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku (naše) spletne strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe. Interakcija med uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je uporabniku ob ponovnem obisku prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je tako bolj učinkovito in prijetno.

Zakaj naša spletna stran uporablja piškotke?

Piškotki so pomembno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogi za uporabo piškotkov izhajajo iz njihovih lastnosti (ena izmed njih je shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani), piškotki pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju raznih statistik, saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. S pomočjo piškotkov lahko upravljavec spletne strani oceni učinkovitost zasnove svoje spletne strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo tretji uporabnikom na njegovi spletni strani.

Piškotki spletnega mesta sorting-plus.si

Ime piškotka

Namen uporabe

Čas trajanja

Podjetje

_ga

Registrira edinstven ID, ki se uporablja za ustvarjanje statističnih podatkov o tem, kako obiskovalec uporablja spletno mesto.

2 leti

Google

_gat

Uporablja ga Google Analytics za zmanjševanje števila zahtevkov.

seja

Google

_gid

Registrira edinstven ID, ki se uporablja za ustvarjanje statističnih podatkov o tem, kako obiskovalec uporablja spletno mesto.

seja

Google

Google Analytics

Opis in obseg obdelave podatkov
V kolikor ste podali svoje soglasje, ta spletna stran uporablja Google Analytics, storitev spletna analitika, ki jo zagotavlja Google Inc. (»Google«). Uporaba vključuje način delovanja »Universal Analytics«. To omogoča dodeljevanje podatkov, sej in interakcij v več napravah psevdonimni ID uporabnika, s čimer analizira dejavnosti uporabnika v napravah.
Google Analytics uporablja piškotke. Podatki, ki jih piškotek pridobi o vaši uporabi te spletne strani, se običajno prenašajo na Googlov strežnik v ZDA in tam shranijo. Vendar pa bo v primeru aktiviranja anonimizacije IP na tej spletni strani v državah članicah Evropske unije ali v drugih državah pogodbenicah Sporazuma o Evropskem gospodarskem prostoru Google vnaprej skrajšal vaš IP naslov. Samo v izjemnih primerih bo celotni naslov IP poslan na Googlov strežnik v ZDA in tam skrajšan. Poudarjamo, da je bil na tej spletni strani storitev Google Analytics razširjena z anonimizacijo IP, z namenom zagotavljanja anonimnega zbiranja IP-naslovov (tako imenovano IP maskiranje). Naslov IP, ki ga zagotovi Google Analytics kot del storitve Google Analytics, se ne bo združeval z drugimi Googlovimi podatki. Če želite več informacij o pogojih uporabe in zasebnosti, obiščite https://www.google.com/analytics/terms/en.html ali https://policies.google.com/.

Pravna podlaga za obdelavo podatkov
Pravna podlaga za uporabo storitve Google Analytics je vaše soglasje v skladu z alinejo a) 1. odstavka 6. člena GDPR.

Namen obdelave podatkov
Google bo v imenu upravljalca te spletne strani uporabil te podatke za oceno vaše uporabe spletnega mesta, za zbiranje poročilo o dejavnostih spletnega mesta in za posredovanje drugih storitev, povezanih z dejavnostmi spletnega mesta in uporabo interneta.

Trajanje hrambe
Zbrani podatki, povezani s piškotki, uporabniškimi ID-ji (npr. ID uporabnika) ali oglaševalski ID-ji bodo po 14 mesecih samodejno izbrisani. Brisanje podatkov, ki se jim obdobje hrambe izteče, se samodejno opravi enkrat mesečno.

Možnost ugovora in odstranitve
Soglasje lahko kadarkoli prekličete s prihodnjim učinkom, tako da preprečite shranjevanje piškotkov na način, da ustrezno nastavite nastavitve svojega brskalnika; upoštevajte, da v tem primeru morda ne boste mogli uporabljati vseh funkcij te spletne strani v polnem obsegu.
Prav tako lahko Googlu preprečite zbiranje piškotkov in podatkov, povezanih s spletnim mestom (vključno z vašim naslovom IP), ter njihovo obdelavo s prenosom in namestitvijo dodatka za brskalnik. Odjavljanje piškotkov preprečuje prihodnje zbiranje podatkov ob obisku te spletne strani. Če želite preprečiti sledenje Universal Analytics v vaših ostalih napravah, morate izvesti odjavo v vsaki napravi posebej. Na naslednji povezavi se lahko odjavite od prejemanja piškotkov: onemogoči Google Analytics.
Soglasje lahko tudi prekličete neposredno s klikom na to povezavo. S tem preprečite nalaganje storitve Google Analytics na tem spletnem mestu.

Prejemniki/kategorije prejemnikov
Prejemnik zbranih podatkov je Google.

Posredovanje tretjim državam
Osebni podatki bodo posredovani v skladu s Protokolom o zasebnosti EU-ZDA na podlagi sklepa o ustreznosti Evropske Komisije v ZDA. Certifikat je dostopen tukaj.